wp0d7034c8[1]

Op het circuit van Motorcross Club MC LIDU, in Den Dungen, herleven oude tijden weer. Op zaterdag 18 juni

vind voor de 18e keer het internationale Maicomotocross Treffen plaats. Tegenwoordig worden deze kostbare machines gekoesterd door hun bezitters en alleen ingezet op bepaalde Klassieke Motorcrosswedstrijden. Het circuit de Meerse Plas is zeer geliefd bij de coureurs op oude motoren omdat het heel veel lijkt op de banen uit vroegere jaren.

 

Het Duitse motormerk MAICO, dat zelfs nog korte tijd (1996 t/m 1999) in Nederlandse handen was, is op zaterdag 18 juni in grote getale aanwezig. Het Maicomotocross Treffen NL heeft binnen- en buitenlandse rijders uitgenodigd voor hun jaarlijkse crosstreffen bij MC Lidu. De zaterdag is dan ook voor de MAICO’s gereserveerd. Op zichzelf al vrij uniek om alleen oude motoren van één merk op het circuit te hebben.  Er worden deelnemers verwacht uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Allemaal MAICO-liefhebbers die hun paradepaardjes nog eens flink de sporen geven. De oudste machine stamt uit 1953, de jongste is gebouwd in het jaar 2000. Er wordt gestreden in 5 verschillende klassen. Het bouwjaar van de motorfiets is hierbij bepalend.

Op het crosstreffen is ook een onderdelen- en motormarkt. Vaak kunnen hier de ontbrekende oude onderdelen worden gevonden om nou net die ene motor weer te completeren.

 

Kortom dit wordt weer een fantastisch klassiek spektakel in Den Dungen op 18 juni 2016.